Maas- en Niersbode 23 maart 2011

Ron Beumer nieuwe snelschaakkampioen

In het onlangs gehouden snelschaakkampioenschap van Schaakvereniging Gennep wist Ron Beumer tot zijn eigen verrassing voor het eerst sinds zijn lidmaatschap beslag te leggen op deze fel begeerde titel. Snelschaken hield in dit geval in om een partij in maximaal 20 minuten uit te maken. Elke speler krijgt derhalve 10 minuten de tijd om zijn vaardige en tactische snelheidskunsten te vertonen. Al sta je nog zoveel materiaal voor, wanneer je de partij niet weet te winnen in voornoemde tijd, kan de tegenstander toch nog winnen door het vallen van de in het schaakspel beruchte vlag. Over 7 rondes wist Ron ongeslagen te blijven door vijfmaal tot winst en tweemaal tot remise te komen. Hij liet daarmede een groot aantal kanshebbers achter zich.

Ron Beumer ging vanaf het begin voortvarend te werk, want in de eerste ronde zette hij Jan van der Pijl aan de kant en in de tweede ronde niemand minder dan Tim Ariaans. In de derde ronde ging het wat moeizamer, maar wist toch nog makkelijk een remise te bewerkstelligen met Ted Noij, de andere kanshebber. Evenzo in de vierde ronde tegen Piet Ermers. In de vijfde ronde won hij overtuigend van achtervolger Christiaan Drissen.                                                                                    Toen in de zesde ronde hij Theo Koolen opzij zette lag de weg voor een eerste kampioenschap open. In de laatste ronde moest hij dan nog wel de horde nemen tegen de koploper van de interne competitie Zivoslav Savic. Nadat hij die snelpartij waardig won, kon hij met grote blijdschap de felicitaties in ontvangst nemen. Verrassend was ook de met Ted Noij gedeelde tweede plek van Christiaan Drissen, die deze keer erg in vorm was en daarmede een mooi resultaat neerzette.

De einduitslag is als volgt: 1 en kampioen Ron Beumer 6 pnt., 2/3. Christiaan Drissen en Ted Noij 5 pnt., 4/8.Th.Koolen, Piet Ermers, Zivoslav Savic, Tim Ariaans en Huub van IJzendoorn elk 4 pnt., 9/10. Jan van der Pijl en Ton Verwaaijen 2 pnt., Jozef van de Hoek en Thom Buitelaar 1 pnt.