Maas- en Niersbode 26 november 2014

 

Zware nederlaag Gennepse schakers.

In de derde ronde van de 3-provinciëncompetitie kwam het schaakvijftal uit Beuningen op bezoek in Gennep. Zij verdedigden hun ongeslagen positie op de ranglijst. Dit deden ze met kunde en verve. Onder aanvoering van captain Marinus Mulders stond er een team met spelers in rating oplopend tot ruim boven de 2000, daarmee de kunde nog een s onderstrepend. Dit was de heren van Gennep te machtig.

Al heel vroeg moesten Clemens Roland en Ton Verwaaijen de vlag strijken, waardoor de Beuningenaren al snel op een comfortabele 2 – 0 voorsprong kwamen.

Chris Drissen hield het weliswaar wat langer vol, maar ook hij moest na verwoede strijd het hoofd buigen en z’n tegenstander feliciteren. Daarmee was de strijd in feite al beslist; een 0 – 3 achterstand was niet meer te overbruggen. De gifbeker was hiermee nog niet helemaal leeg.

Ron Beumer werd in het eindspel geveld door een duivelse combinatie van zijn opponent. Verlies van de dame en daarmee ook van de partij was het gevolg: 0 – 4.

Ronnie Rutten zette vanaf het begin zijn tegenstander onder druk en wist deze in het vervolg zo te verhogen, dat het uiteindelijk uitmondde in materieel voordeel. Ook kostte het z’n tegenspeler zoveel bedenktijd, dat hij tenslotte de bedenktijd overschreed en daarmee de winst aan Ronnie moest laten. Eindstand Gennep – Beuningen 1 – 4.

Volgende wedstrijd is een uitwedstrijd tegen Wijchen op 30 januari 2015. Dan is er werk aan de winkel voor de Gennepenaren om de stand op de ranglijst een wat vrolijker beeld te geven. Met 2 punten uit 3 wedstrijden bevinden onze schakers zich in de tweede helft van de ranglijst.